Sommelierský kurz

Adresse: Svídnická 506, Praha 8
Land: Česká republika
internet: http://www.vsh.cz/cz/-cl808.html
Anfang:
Ende:

Vede: Ing. Pavla Burešová, přední enogastronomka
Cena: 5000 Kč bez DPH (6000 Kč s DPH)
Délka kurzu: 28 hodin
Místo konání: VŠH, Svídnická 506, Praha 8
Přihlášky: do 8. 1. 2012

Kurz je zaměřen na pochopení charakteristiky typologie vín v souvislosti se styly, odrůdami a chuťovými vlastnostmi. Přístupy k nákupu (investice do vín), uchovávání. Seznámení se s postupy senzorického hodnocení. Dalšími řešenými tématy bude současný trh s vínem, vinohradnictví, technologie zpracování jako základ vědění sommeliera, ale zejména umění posoudit víno a pomocí vlastní analýzy kvality vín vyloučit znaky deklarující vadu či nemoc vína v gastronomické praxi. Způsoby provedení servisu vín, umění nabídnout víno, včetně zpracování vinných listů jako jedné z nejvýznamnějších činností nápojové gastronomie. Posluchači budou seznámeni se základy enogastronomie s cílem vytipovat a umět nabídnout vhodné kombinace harmonického souladu mezi pokrmy a nápoji. Enogastronomie v praxi – součástí je degustační menu. Degustace tuzemských vín a světových vín.

© Copyright 2011 | Kontakt | Gebrauchsanweisung | Werbung und Marketing | links | English Deutsch česky
Wein, Bewertung, Punktwertung, Weindegustation, Vinotheken, Weinbau, guter Wein, ausgezeichneter Wein | sitemap