Adresse: HOFFMEISTER, perle pražského podhradí, Pod Bruskou 7, Praha 1
Land: Česká republika
internet:
Anfang:
Ende:
Ve spolupráci s časopisem La Cucina Italiana, www.lacucinait.cz
Rozverné Prosecco slaví léto plné příznivých věcí
Italské šumivé Prosecco má mnoho veselých tváří
V pondělí 30. dubna v 18:30 přesně,
v hotelu HOFFMEISTER, perle pražského podhradí,
Pod Bruskou 7, Praha 1 (naproti Starým zámeckým schodům)
Metro: Malostranská; tram 12, 18, 20, 22
Prosecco je víno, které září. Krášlí jednoduché momenty našeho strastiplného žití. Může být suché i polosuché, harmonické, s jemným mandlovým dotekem, vždy čerstvé a svěží. Servírujeme jako aperitiv, k hlavnímu jídlu, i potom, a potom. Alkoholu má jen 11%; mohou i muži ho pít. Slouží na oslavu běžných i vzácných událostí, na nedělní snídani či páteční večeři, obědy a svačiny mezi tím. Už 2000 let můžeme s manželkou, milenkou i tchýní. Prosecco evidentně prodlužuje život, neb šťastní lidé žijí déle. Nejlepší je z Valdobbiadene u Conegliane vedle Benátek, a ze strmých strání Cartizze, odkud je intenzivní a s nejjemnějšími bublinkami pro mlsounky.
Prezentuje opět Braňo Chovan, který nás nedávno okouzlil svými Chianti.
Výběr je velký a ceny skromné, i držgrešle na lahvinku našetří.
Pěti* lázeňský Hotel Hoffmeister se chlubí 11. nejlepší restaurací podle Maurerova žebříčku. Její kuchař, Petr John s obsluhou, nám prý budou podfukovat jako obvykle: ovocný salát s jahodami, nudle s prosecco omáčkou, sýry a domácí chleby.
Vtip za pozdní příchod platí. Cena 450.- Kč.
Citát na týden:
„Na oslavě se nevyplácí mlčet. Známí by tě mohli pomluvit, že zpitý byls do němoty.“
Prosím potvrďte účast na reimann@jakutracet.cz
nebo na tel. 606 159 632