Prestižní montalcinské vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona má vinice v nejlepší jižní části DOCG oblasti Brunello di Montalcino. I jejich základní Brunello je skvělé víno, které předčí většinu svých rivalů. 100% Sangiovese Grosso. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v 85 hl sudech ze slovinského dubu a pak ještě leží v lahvích 6 měsíců, než může přijít do prodeje. Jiskrná rubínová až granátová barva, výrazná vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s dostatkem jemných tříslovin, optimální kyselost a nakonec dochuť příkladně dlouhá. Víno je velmi elegantní, tzv. “víno k meditaci”.
Vhodné k delšímu uložení.
Výborně se hodí k pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.