Podle Skleničky: Merlot s možným malým podílem Sangiovese a s 13,5% alkoholu vyzrávaný v nerezu. Základní víno tradičního výrobce má odpovídající parametry. Opojná sametová vůně (brzy po otevření v ní dominovaly čokoláda a polyetylén) s červeným ovocem, jednoduchá suchá chuť s odbouranou kyselinou, třešňovou ovocností, dotekem čokolády a toskánskou vyprahlostí, podporovanou vyzrálými tříslovinami. Vyzrávalo v sudech, ale tipoval bych větší sudy nebo jen částečné použití bariku. Líp se pije mírně podchlazené, při ohřátí na teplotu červencové noci víno nabývá na robustnosti - to může někomu vyhovovat, ale já bych to měl radši podchlazené a lehčí. Typicky toskánské a příjemně pitelné, jednoduché víno. Podle mě: příjemně pitelné víno, které mě však zas tak úplně neoslovilo, teď piju Pergolaia a to jinčí kafe.