secco
Cantina Badia a Coltibuono - vini più
Nazione: Italia
Area di produzione: Toscana
Vitigno:
Vitigno 1: 5%
Vitigno 2: Merlot 5%
Vitigno 3: Sangiovese 80%
Vitigno 4: Ciliegiolo 10%
Barrique
Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů .
Půda je jílovitá s vápencovým podložím skal. Hrozny, které jsou určeny k výrobě tohoto vína se nacházejí na vinohradech Argenina a Montebello v oblasti Monti v Chianti. Stáří vinic je od 10 do55 let. Sběr hroznů je ruční a začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách je po dobu 3-5 týdnů, poté víno zraje 24 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Maximální produkce je 15.000 láhví.
Intenzivní rubínová barva je podpořena vůni a chutí po třešních, čokoládě, lékořici.
Teplota podávaní je doporučená na 18 stupnů.