doporučená archivace: 2 roky
uchováváme při teplotě 10-12°C
podáváme při teplotě 9-11°C
Charakteristika: Barva žluto slámová. Vůně intenzivní, nazrálá, zralé žluté ovoce, kořenitost vlašských ořechů s dotekem medového plástu. Chuť sladká. Cukr intenzivní, harmonický a elegantní. Excelentně se pojí s vysokou kyselinou s čím společně pojí mohutné tělo plné zralého ovoce, sušených rozinek a táčem medové plástve. Dochuť opulentní, dlouhá, znovu se vracející bohatá na chuťový vjem, neztrácející se svěžest a elegance.
Gastronomie: Kozí sýr s gratinovaným fíkem a fíkovou marmeládou, parmezán s akátově lanýžovým medem, citronový sorbet s vanilkovou zmrzlinou
Doporučená hudba ke konzumaci: W.A.Mozart