medium sweet
Winery Proqin - more wines
Country: Czech Republic
Wine district: Velké Pavlovice
Variety: Traminer
Residual sugar: 19.20 g/l
Po alkoholové fermentaci je důležitý citlivý přístup školení, aby si víno uchovalo nenapodobitelný charakter a originalitu „terroir\". Zráni pokračuje na jemných kalech - „sur -lie\". Vína připravená touto technologií se tak dostávají do láhve se všemi přírodními a zdraví prospěšnými látkami, které víno obsahuje. Originální aromatické a buketní látky, plnost, kulatost a výrazná struktura vytváří dokonalou harmonii ve vůni a v chuti.
Hrozny sklizeny ručním sběrem hroznů, lisovány celé hrozny, teplota moštu při řízené fermentaci 16 - 20 °C
Příjemně kořenitě intenzivní aroma, které je jedinečné pro tramíny pěstované na půdách velkopavlovické podoblasti. Podmanivá vůně s elegancí rozkvetlých růží, lipového a bezinkového media harmonicky přechází v nazrálou chuť tropického ovoce, kandovaných fíků a medově kořenité dezertnosti.
Doporučujeme k jemným paštikám z kachních jater a k dezertům. Vynikne při podávání se sýry s modrou plísní Niva, Gorgonzola.
Víno je možné pít ihned, hodnota vína se však zvýší i zráním na láhvi (4 - 7 let).